Rochester Riverside, Kent.

DEVELOPMENT

Rochester Riverside

CLIENT

Countryside

LOCATION

Rochester, Kent

DATE OF COMPLETION

CATEGORIES

Building design & fit out

How we helped.

Set alongside the River Medway, Rochester Riverside is a flagship regeneration project that will transform a previously brownfield space into a new waterside destination for Medway. Being invited to look at multiple locations for the bespoke marketing suite to sit, the team worked on concept designs before the full brief came in, meanwhile, the team at Focus were working up the development branding. Due to the site being a flagship scheme, the suite needed to reflect that also. Taking on the footprint of one apartment block, the building needed to fit perfectly on the foundations. As the site’s future stretches far and wide over the bends of the Medway, the building simply couldn’t be one storey, as the views were too good to miss.

What was achieved.

Built over two storeys the structure is completely clad in pure white aluminium, allowing all visitors to spot the suite from all access points. Mimicking the sharp edges in the development’s architecture, the suite also cuts into the blue sky, bringing modern architecture to the forefront.  To future proof the building, the decision was made to create vast internal ceiling heights of 4m – allowing potential restauranteurs or commercial renters to take over the space once the phases are complete. Ensuring the building was constructed to the original concept, the team worked weekly with BPTW and all of the contractors as design consultants.

A palette of blue hues, soft oak, and bold reflective copper – the interior takes on a contemporary yet warm style. As the space is large with a high internal ceiling, the idea was to zone the areas, through flooring changes and curved walls. To make sure all visitors of the space are tended to, a kids area was positioned by the sales desk, with fun bean bags and wall-mounted iPads.